zondag 13 september 2009

Zelf chocopasta maken.

Chocopasta
-------------
6 eieren
300 gr suiker
2 dl melk of sterke koffie (als je donkere choco wil koffie gebruiken)
200 gr boter
225 gr pure chocolade

Bereiding:
- Eieren, suiker en melk op het vuur opkloppen tot een stevige sabayon.
- Voeg beetje bij beetje de chocolade toe en blijf roeren.
- Voeg de boter toe en blijf goed roeren.
- Zet gedurende 4 uur in de koelkast.
- Bewaar ook de choco steeds in de koelkast.

Tips:
1. Donkere chocolade gebruiken
2. Eieren warm opkloppen
3. Vaste boter of margarine gebruiken
4. Je kan de choco 3 weken bewaren.



Chocopasta (snel klaar)
-------------------------
250gr pure chocolade
250gr echte boter
blikje gecondenseerde gesuikerde melk
50ml melk

Laat de boter samen met de in stukken gebroken chocolade smelten in de magnetron op ontdooistand. Mix alles goed onder elkaar en meng de gecondenseerde melk en de melk eronder. verdeel over bokalen en bewaar in de koelkast.

Witte chocopasta :
..................................
500gr witte chocolade
200ml zonnebloemolie
500gr boter


Bereiding:
- Breek de chocolade in kleine gelijke stukjes en smelt deze op een licht vuur
- De boter in kleine stukjes in een kom verdelen en deze dan zacht en luchtig kloppen met de mixer
- Voel met je pink om de temperatuur van de chocolade te meten
- De chocolade mag niet warmer zijn dan je eigen lichaamstemperatuur
- Roer regelmatig in de chocolade om een gelijkmatige warmte te hebben
- Giet de gesmolten chocolade straalsgewijs op de zachte boter terwijl je verder blijft kloppen
- Op het laatste zonnebloemolie straalsgewijs toevoegen om de choco zacht te kunnen houden in de koelkast
- Mix nog één maal goed door
- Laat een nacht opstijven in de koelkast
- De chocopasta kan je 3 weken bewaren


Tips :
1. Gebruik geen eieren
2. De chocolade opwarmen, niet warmer dan lichaamstemperatuur
3. Zachte boter gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen