vrijdag 10 september 2010

Appelcaketaartje

Appelcake taartje



Dit is een makkelijk recept, simpel en lekker.



benodigdheden:

4 eieren

200 gram suiker

200 gram zachte boter of margarine

200 gram zelfrijzend bakmeel

4 appels geschild en in partjes gesneden

1/2 theelepel zout

1 theelepel citroenrasp (baukje of dr. Oetker)

1 theelepel kaneel

Abrikozenjam



Bereiden:

zet de oven aan op 160 graden.



Doe de boter, suiker, zout en citroenrasp in een mengkom en mix het tot een glad beslag. Voeg daarna een ei toe en doe het volgende ei er bij als het vorige volledig is gemengd met het boter mengsel.

Als alle eieren zijn toegevoegd mix het geheel dan 5 minuten. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en meng kort tot een glad beslag.

Doe het beslag in een ronde taartvorm van 22 cm of cakevorm van 25 á 30 cm.

leg de appels bovenop het beslag (ze zakken vanzelf naar beneden) en strooi er wat kaneel over.

Bak de taart ongeveer 70 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 160 graden. Controleer of de taart gaar is door met een sate prikker of mes in het midden van de taart te prikken; als deze er schoon uitkomt is je taartje gaar, zit er beslag aan dan nog even verder bakken.

Als het taartje gaar is dan aflaten koelen, daarna de abrikozenjam verwarmen, even laten koken en bestrijk het taartje met de jam.

Hierdoor krijgt het taartje een glanzend laagje en blijft het ook langer vers.

tip: gebruik siliconen kwast, deze verliezen geen haren.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het recept. Hoort zich lekker aan

    groetjes, Lilly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm lijkt me erg lekker, en iets op appel-bak-gebied zonder krenten en rozijnen. Ik moet wel eerst uitvinden hoe mijn combi-magnetron werkt op bakgebied.

    Bedankt voor het recept in iedergeval.
    groetjes van Margreet

    BeantwoordenVerwijderen