zondag 9 augustus 2009

Pruimenconfituur met een vleugje bruine rhum





Het is de pruimentijd en dus kreeg ik zin om wat confituur te gaan maken.
Het was de eerste keer dat ik mij aan dit klusje waagde maar ik was blij met het resultaat.




recept
------
800 gram pruimen ( = ontdaan van pit en velletje) laten koken op een zacht vuurtje in een ruime pan en dit gedurende een twintigtal minuten.
Daarna 700 gram griessuiker toevoegen samen met sap van 1 limoentje (verhoogd de pectine) .Wanneer de suiker volledig is opgelost met het vruchtvlees dit laten zachtjes doorkoken tot de gewenste dikte. Dit kan je controleren door een paar druppels op een schoteltje te laten druipen en dan enkele tellen in de koelkast te laten afkoelen.
Bij de gewenste dikte de confituur scheppen in de glazen potjes en de confituur bedekken met een laagje rhum.
Dichtschroeven (metalen dekseltjes kiezen) en omkeren voor de luchtdichtheid.
Wanneer afgekoeld kunnen de potjes ruim 6 maand bewaard worden op een donkere koele plek.

2 opmerkingen:

  1. lekker, wij hadden in ons vorige huis een pruimen boom in de tuin. Zoveel pruimen niet normaal meer. we deelden de boom met de squirrels,die dan vervolgens met volle buik op de schutting gingen liggen zonnen.
    Als je nog wat weet voor sinassappels, die hebben we nu, en appels. Maar die sinaasappels groeien ons de oren uit tegen de tijd dat ze rijp zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm, klinkt lekker of zou dat door het scheutje rhum komen?

    BeantwoordenVerwijderen