donderdag 27 augustus 2009

Tiramisu

Ik had zin om eens een toetje te maken.
Dus lekker deze caloriebom ..maar nog even geduld, dit moet eventjes een nachtje in de koelkast !

Ingrediënten :

--------------
500 gr mascarpone
geraspte bittere chocola of cacao
lange vingers
1 kop hele sterke koffie ( ik heb oploskoffie gebruikt)
1 flinke scheut Amaretto
6 eieren
4 eetlepels gewone suiker
2 eetlepels basterdsuiker donker


werkwijze :
-----------
De eieren splitsen.
Klop de eiwitten stijf.
Meng de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel.
Voeg hierna de mascarpone toe en roer goed tot een homogeen mengsel.
Meng met een spatel het stijfgeklopte eiwit eronder.
Zo krijg je een héél luchtig mengsel.
Ondertussen heb je koffie gezet en voeg je aan je mok een scheut Amaretto toe ( hoeveelheid is naar smaak).
Opbouw schaal : starten met een laag mascarponemengsel dan een laag koekjes die je lichtjes hebt gedoopt in de koffie. De koekjes leg je netjes aansluitend naast elkaar .
Dit bestrooi je met een laagje gezeefde cacao.
Deze volgorde steeds herhalen tot je eindigt met een laag mascarponemensel.
Versieren met een laagje gezeefde cacao.

Tiramisu is het lekkerst als je het dagje op voorhand maakt en laat opstijven in de koelkast.


1 opmerking:

  1. Haven't made Tiramisu in a long time! I made chocolate cake instead of lady fingers and added chocolate to the cream portion and used Kaluha and Rum and it was at least 3 layers high! We sure like the killer desserts!

    BeantwoordenVerwijderen