woensdag 23 september 2009

Pompoenchutney

Ingrediënten
500 g pompoenvruchtvlees, in dobbelsteentjes gesneden
40 g gember (netto schoongemaakt)
80 g gehakte ui
80 g griessuiker
1 groene paprika & 1 rode paprika
80 g appel (zure soort)
60 g rozijnen
3 dl goede wijnazijn
peper zout

Doe de stukjes pompoen in een kom en kruid ze stevig met zout. Wees niet bang voor een ietsje te veel. Meng goed en laat een nacht staan. Laat 's anderendaags uitlekken en spoel in koud water. Laat weer uitlekken. Snijd de gember in kleine stukjes, schil de paprika's en snijd ze in dunne reepjes, schil de appel en verdeel hem in even grote stukken als de gember. Voeg alle samen in een pot en zet op het vuur. Laat langzaam gaar koken tot confituurdikte. Giet in goed gereinigde potten, sluit meteen af en laat afkoelen.

Lekker bij vleeswaren of paté

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen