woensdag 23 september 2009

Uit grootmoeders tijd

Pollaarse trot (compote)


Ingrediënten:
1 kilo appelen (renet of boskoop)
100 gram krenten
50 gram kandijsuiker (poeder)
50 gram witte suiker
1 dikke snee peperkoek
1 soeplepel rum
1 soeplepel kandijsiroop
1 snuifje zout
1 snuifje kaneel
boter

Bereidingswijze: Was de appelen, snijd het klokhuis uit en snijd in fijne schijfjes (met schil!). Doe een beetje water in een kookpot en doe de schijfjes appel erin. Laar op een zacht vuurtje de appelen gaar worden (van tijd tot tijd roeren) tot een brij. Voeg er de krenten, suiker, de stukjes gesneden peperkoek, siroop, rum, zout en kaneel bij en meng alles goed door elkaar. Vet een vuurvaste schotel in met een weinig boter en vul met de mengeling. Bak in een voorverwarmde oven (± 5 minuten op 250° en ± 35 minuten op 200°) tot de trot goudgeel gebakken is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen