zaterdag 20 februari 2010
Originele Hollandse Appeltaart
1 kg. goudrenetten
2 el. suiker
1 eetlepel kaneel
handje rozijnen
boter om in te vetten
225 gr. bloem
120 gr. boter
90 gr. suiker
snufje zout
2,5 dl. slagroom
Bereiding :
Schil de appelen en snijd ze in schijfjes, meng dan de appel met suiker en de kaneel goed door elkaar. Vet een bakblik met een doorsnede van 24 cm in met boter en verdeel de appelschijfjes over de bodem. Meng de bloem, boter, suiker,snufje zout en de rozijnen tot een deeg, rol het deeg tussen de handen tot het structuur broodkruim heeft en verdeel het over de appelschijfjes. Bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten bruin en gaar. Serveer de appeltaart met de lobbig geklopte slagroom.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Jammie!!! dit is dus mijn lievelingstaart (liefst zelfgemaakt)...
BeantwoordenVerwijderenfijn weekend...
Yammie,yammie. Heerlijk, zelfgemaakte appeltaart.
BeantwoordenVerwijderenoh wat lekker zeg.
BeantwoordenVerwijderenbedankt voor het recept
groetjes, Lilly
Ik wil nu appeltaart....;-)
BeantwoordenVerwijderenDankjewel voor het recept die gaan we deze week nog uitproberen!